понеделник, 21 май 2012 г.

Подаръче за Ели...

Здравейте, момичета!

Вече мога да Ви покажа какво съдържаха пакетчетата на момичетата, които се записаха тази година при мен в инициативата Pay It Forward.
В един от предишните си постове Ви споменах, че ми подариха шевна машина. За да се науча да шия, се записах на курс по patchwork за начинаещи. Шиенето толкова много ми допадна, че реших тази година подаръчета за Pay It Forward да са шити. Много време мислих какво точно да направя и прецених, че подаръчето освен ръчно изработено, трябва да е и практично. Четейки книга ми хрумна идеята това да бъде подвързия за книга или тефтер. И тъй като подаръчетата трябваше да са еднакви за всички, но все пак уникални, ги направих с различни patchwork ленти и в различни цветове. Урочето, по което аз се ръководих при шиенето може да видите в Bloom And Blossom.

Въпреки, че Ели се записа последна, първо ще ви покажа нейния подарък, защото съм сигурна, че вече го е получила. За нея избрах зеления цвят.


Естествено че и картичката направих в зелено. Преди доста време си купих уред за поставяне на айлетс и чак сега се наканих да го използвам.


Печатчето оцветих при Двете елши с помощта на Нели в работилничката Акварелни моливи, а надписът направих с прекрасния печат на Светла Дойчинова (Creative).

Картичката ще включа в "Предизвикателство Май - Цветя" на Двете елши и в Забавлятелство Седмо "Книга за джунглата".


За днес толкова. В следващия си пост ще покажа подаръчето, което направих за Мими (duende).

17 коментара:

  1. Подаръкът е страхотен!! А също толкова страхотно е, че и аз успях да се запиша при теб, Еси :))
    Но условието си остава - поднесен лично от теб! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, много благодаря! Знаеш колко исках да ти поднеса подаръчето лично. Тъй като ще пътувам и не искам да ме чакаш докато се върна, съм оставила подаръка при Елшите.

      Изтриване
  2. Поздравления, Еси! Прекрасен подарък, прекрасна картичка! Хем красиво, хем практично!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, благодаря! Силно се надявам и момичетата да им се зарадват.

      Изтриване
  3. Страхотни подвързии си ушила, много ми харесват! Вече и аз искам да се науча да шия, но в Русе не съм чувала да има крусове за начинаещи:) Поздравления за прекрасните подаръчета, които си замислила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вале, благодаря! Аз както казах съм начинаеща, но с каквото мога и ако имаш желание ще помагам.

      Изтриване
  4. Еси, страхотно подаръче си подготвила! И изобщо не си личи, че си лаик в шиенето, напротив... всичко изглежда толкова профи. За съжаление тази година не се записах при никого...от срам, че с два месеца забавих подаръчетата си за игра 2011 :о)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ади, благодаря! Имаш време да се запишеш, не си закъсняла :))

      Изтриване
  5. Невероятно красиво! В истински захлас съм и сякаш думичките ми убягват, за да мога да изразя точно колко много ми харесва и колко много съм възхитена от всичко!

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Да, това е прекрасната изненада, която Еси ми спретна! :-) При отваряне на пакетчето останах без думи... Веднага поставих подвързията на работния си тефтер, за да мога всеки ден да я гледам, а и картичката е на видно място. Още веднъж - благодаря, Еси ;-)

    ОтговорИзтриване
  8. Еси, чуден комплект си сътворила :)Много пипнати и измислени :)

    ОтговорИзтриване
  9. Много красив подарък! Желая ти да се усъвършенстваш в шиенето,но виждам,че вече се справяш чудесно!И ежко е страхотен,но аз съм пристрасна към тези печатчета! Благодаря,че се Забавляваш с нас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кали, благодаря! И на мен тези печатчета много ми харесват. Аз продължавам с шиенето, съвсем скоро ще покажа :))

      Изтриване