неделя, 30 октомври 2011 г.

Моето дълго мечтано пътуване

Здравейте!

Както бях обещала в предишната си публикация (която беше много, много отдавна), ще ви разкажа съвсем на кратко за моето пътуване. По скоро ще ви покажа няколко снимки.
Първият град, който посетихме беше Барселона.
Това е гледка към Port Vell от върха на 60-метровата статуя на Колумб.
За четири дни успяхме да разгледаме доста от забележителностите в града - Sagrada Familia, Катедралата (La Seu), Паркът Гюел и Палау Гуел, Морският музей, включително и тримачтовата шхуна Санта Еулалия, Аквариумът, Casa Batllo, La Pedrera, Восъчния музеи и много други. Естествено разходихме се по Ла Рамбла, ходихме и до Монжуик, където освен че разгледахме Националния музей на каталонското изкуство и Побле Еспаньол (архитектурен комплекс от типични за Испания образци), се насладихме и на незбравимото шоу на Магическия фонтан. Водата променя цвета и височината на струите си, следвайки ритъма на музиката.
Дойде време да напуснем Барселона, но аз не съжалявах. Напротив, вълнувах се и то много, защото я напуснахме ето така:
Ето това беше мечтата ми, и благодарение на моят съпруг тя стана реалност. Круизът всъщност беше подарък и за двама ни, имахме годишнина от свадбата.
Първо посетихме Флоренция:
после Пиза:
Естествено, че и аз имам от тези снимки:

Рим
Хвърлих монета във фонтана Ди Треви. Има легенда, че ако хвърлите монета във фонтана, отново ще се върнете в Рим. Ако пък хвърлите монета, заедно с любимия, ще ви споходи семейно щастие. А ако хвърлите три монети, или ще се ожените скоро, или ще се разделите завинаги. Явно това "работи", защото преди две години го направих и ето на, пак дойдох.
След Рим, дойде ред на Неапол, Помпей и Соренто.




И за финал - Палма де Майорка





А на кораба, нещата изглеждаха така:




Ето това беше "съвсем" накратко.
;))

А за финал, ще ви покажа една бърза картичка, която направих за рожденния ден на моя колежка.

И може би това е момента, в който трябва да ви кажа, че другите ми страсти освен правенето на картички са пътуването и снимането. Именно затова кръстих блога си "Еsi's passions". При създаването му имах идея освен картичките, в него да публикувам и снимки, на местата които посещавам. Но въпреки, че тази година посетих доста места това е първата ми публикация, свързана с тази ми страст.

Благодаря, че се отбихте в блога ми!

8 коментара:

  1. Много красиви места си посетила! Това е било един страхотне подарък за вашата годишнина!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, че красоти! И снимките и картичката. Толкова е нежна с тези пеперуди, цветенца, заврънтулки и перлички. И добре завърнала се!

    ОтговорИзтриване
  3. Искрено ти завидях за пътуването! Изглежда много вълнуващо.А картичкага ти нищо ,че е бърза- много ми харесва!

    ОтговорИзтриване
  4. Било е страхотно приключение, Еси:)Много ми беше приятно дори само мислено да посетя местата, на които сте били:) Честита годишнина и още много, много дълго все така да се обичате:)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви момичета, пожелавам ви и вашите мечти да станат реалност!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, че ме заведе на пътеяествие!!! Страхотни снимки!

    ОтговорИзтриване
  7. Еси, благородно ти завиждам за круиза :) И аз се надявам някой ден да се кача на круизен кораб и да обикалям колкото се може бовече. А за Барселона - ти завидях още повече :)Това е градът, който толкова много ме впечатли, че всеки път когато си помисля за пътуване, се сещам за него.
    Сигурно сте изкарали чудесно, честита годишнина на патерици, с пожелание за още много щастливи годишнини и такива приятни изненади!

    ОтговорИзтриване
  8. Таче, благодаря!
    Кате, от сърце ти желая в най-скоро време да се качиш на круизен кораб и обиколиш света. Поздрави!

    ОтговорИзтриване